Гост
25 Май 2012, 06:26:41
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Протрито краче на леопардов гекон  (Прочетена 313 пъти)
Lizardmitko
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 52

« -: 27 Април 2011, 23:07:45 »

Преди един час забелязах, че лявото предно краче на леопардовия ми гекон е като ожулено или по точно протрито само в края на пръстите,някой може ли да ми каже, какво да правя някак да го превържа ли, за сега само го намазах с Дефламол.Ето как изглежда Sad

Slap
Активен
Slav_s
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 190

« Отговор #1 -: 28 Април 2011, 00:05:52 »

Незнам дали е възможно но ако гледаш няколко животни заедно при подаване на храна е възможно някое да е захапало по погрешка крачето на гекона. Поне при мен се случва често Smiley
Активен

София : Skype: CA9339AK  GSM: 0889 29 05 25
100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 837

::: Geckoholic :::

« Отговор #2 -: 28 Април 2011, 00:54:26 »

Преди един час забелязах, че дясното предно краче на леопардовия ми гекон е като ожулено или по точно протрито само в края на пръстите,някой може ли да ми каже, какво да правя някак да го превържа ли, за сега само го намазах с Дефламол.Ето как изглежда Sad

Не знам защо ми се струва, че проблемът е на предния ляв крак... Както и да е, прилича ми на недобра смяна на кожа - като че има остатъци от стара кожа по върха на пръстите. Ако е така, вероятно го дразни и е възможно геконът сам да се хапе, за да премахне дразненето - бих те посъветвал да навлажниш внимателно мястото и да се опиташ да отстраниш старата кожа.
Активен

Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
Lizardmitko
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 52

« Отговор #3 -: 28 Април 2011, 01:12:55 »

Да грешката е моя на левия крак е има кожа защото днес си я смени и забелязах това, когато гледах дали си е махнал всички кожички, сега е намазано с Дефламол, ще изчакам до утре да видя дали ще хване коричка и ще се опитам да махна останалата необелена кожа.А за на Slav_s коментара едва ли е от това, защото те са мъжки и женски и имат доста храна не би трябвало да се бият за нея. Wonder
Активен
mitakagt14
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 325

« Отговор #4 -: 28 Април 2011, 05:34:58 »

От застояла кожа е, при смяна е имало малка влажност, аз имах същия проблем с моят само че до кръв не се стигна просто му мокрех крачето и без остри предмети се опитвах да го махна.
Активен

скайп: offroadmaniac1
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC