Гост
25 Май 2012, 06:27:45
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Какво е това животно?  (Прочетена 569 пъти)
Kotkata89
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 8

« -: 07 Май 2011, 15:08:35 »

Някой може ли да ми каже, какво е това насекомо, виждам че има нещо общо с паяците, но не мисля че е паяк

Активен
радко
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 75

« Отговор #1 -: 07 Май 2011, 16:09:43 »

Не е насекомо, защото краката му не са 3 двойки; няма антени; няма крила и т.н. Тове не е нищо друго освен паяк.
Активен
Kotkata89
Втора ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 07 Май 2011, 16:21:00 »

Главогръдът не е отделен визуално от коремчето - затова не си мисля че е паяк, но иначе си има всички други белези за такъв.
Активен
радко
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 75

« Отговор #3 -: 07 Май 2011, 16:23:31 »

Не визуално, но все пак отделен. Разреда е сенокосци.
Активен
Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 310

« Отговор #4 -: 07 Май 2011, 18:02:55 »

Да, и като гледам е мома Wink Мисля, че имаха по-големи хелицери-или както се водят, с цел изкопаване на дупката, където отлагат яйцата си...
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 693

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #5 -: 08 Май 2011, 20:04:39 »

Това е Опильон. Може да е от клас паякообразни, но е съвсем различен ред и не е паяк. Няма ясно обособен главогръд и абдомен, и халицерите са доста различни от тези на паяците. Също така имат доста нетипичен начин на хранене има някои, които се хранят с дребни насекоми и такива, които ядат растения, умрели животинки и даже фекалии. Късат храната и така я поглъщат, не разграждат, като паяците със стомашни сокове. Интересни и много древни животинки са има фосили на по 400 милиона години Smiley
Активен

Kotkata89
Втора ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 09 Май 2011, 17:10:31 »

Благодаря ви, само мога да се радвам, че съм държала такова създание в ръката си  Smiley
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC