Здравейте. Купих на приятеля ми едно такова брахи ауратум още ноември. Беше малко, взех го от Иво от Терариум Пловдив и той каза,че е едва на няколко кожи. Беше активно,спокойно и отзивчиво,доколкото можеш да отнесеш такива признаци до паяк. Приятеля ми го гледа в малка кутийка,както е изискването - не по-голяма от три пъти паяка с краката. Храни го около 3 пъти в седмица. Паякът порастна малко от ноември насам,но не иска да сменя кожа и много сме се шашнали. В началото не му навлажнявахме почвата,освен капачката с вода за пиене, но сега това е редовна практика. Паяка отново не сменя,а е видимо по-голям,но уртикарните косъмчета опадаха, оранжевите пръстени посивяха и целият паяка е гол и сивкав. Чела съм,че при брахитата се наблюдава опадване на косъмчетата преди смяна, но нашият паяк не е сменял и така си стои. Няколко пъти повтарях на приятеля ми,че тъй като в къщата е 22-23 градуса,паяка има нужда от покачване на температурата докъм 27-28. Дали съм права? Засега не сме му слагали никакво отопление или лампа, но ако се наложи веднага ще вземем. Моля някой,който е имал подобен проблем и го е преодолял да ни насочи,защото сме много притеснени за паячето,а много го обичаме и ни е страх да не оплетем конците така,че да умре.