Така първо те попитах можеш ли да ми кажеш какво си научил, а не можеш ли да копираш това, което си прочел.След това никаде в "наученото" от теб не видях да е написано,че живеят във водата.Това са раци, които живеят на сушата, като доказателство за това е :
Всички раци от този вид трябва задължително да имат достъп до сладка и солена вода, които и двете трябва да са задължително пресни.
Както се казва във спорът идва истината, би ли ми отговорил на няколко въпроса :
1. Гледах ракът на Ники няколко седмици и по мой наблудения не му е кой знае колко год, когато седи много време във водата, защо ?
2. Защо толкова време живя без проблеми, като е имал достъп само до купата с водата на боите и то много рядко ?
3. Защо Ицо на изложбата беше настанил двата рака във терариум, само с камани?
4. Защо Рости на пазара беше оставил рака да се разхожда, без да му е подсигорил със с вода, както примерно прави за костенурките(едни трионикси които продаваше) ?
5. Защо когато се срещнах с Ники да взема змиите му и рака, той ми каза да му огранича достъпът към вода, защото бил сухоземен вид и може да се удави?
6. Защо когато ми го каза това на мен ми стана интересно за удавянето и когато проверих даденото ми инфо , това се оказа истина, че сухуземният рак отшелни може да се одави?
И били могъл да ми обясниш тези редове написани от Ники в един друг форум, преди време:
Едва ли ги е имало точно на Кранево. Там има други раци отщелници,доста по дребни и водни. Тези мойте са предимно
сухоземни 
Страхотни животинки са ,доста са интересни като поведени

Много са кротки,позволяват да се пипат без да се съпротивляват и много обичат да се катерят

Изискванията... не са много капризни.Всеядни са,предпочита разни меки плодове - манго, банани,праскови...също така обичат лешници и орехи.Лешниците сами си ги чупят

В сайтовете пише че е хубаво да им се дават морски водорасли,примерно спирулина

Добре е да хапват и животинска храна - риба,малки парченца месо,кучешка храна,миди и изобщо каквото се сетите

Обичат висока влажност ,също така обичат и да ровят. За субстрат препоръчват пясък - коралов,морски или речен. Мойте са на много ситен морски пясък и са супер. Добре е да имат недълбока купичка с сладка вода,а ако има възможност и една с бракична ии морска вода.Понеже мойте не са в много голям терариум и няма много място за две купички през ден ги пускам в една кутия 30Х30см с солена вода да щъкат и да се кефят за по час - час и половина

Много добре им се отразява

Температурата трябва да е м\у 25-32градуса. Гатин сайт сега не се сещам,но ще потърся

. Черупките ги сменят при всяка смяна на кожата с по голяма. Няма значение от какво е черупката,стига само да е достатъчно голяма като вътрешен обем . За сега не са сменяли при мен,но за всеки случай съм оставил по 2-3 резервни при рачетата

Това е общо взетоможе да съм пропуснал нещо

Ще се радвам да ми отговориш, Къртицо.